Joomlaabc logo

 

Minap kértek fel egy többször meghackelt, feltört honlap rendbetételére.

El kell mondanom, hogy nagyjából 25-30 helyre építettek be trójaiakat, azért, hogy a visszaállítás után is könnyen fel tudják törni újra a honlapot.

Szóval, vigyázni kell, mert egy hackelés után semmi esetre sem elég az index.php oldalt helyreállítani, mert az ördög itt is a részletekben van elbújva!!

 

Feltörték már honlapját? Még nem? Akkor Önnél minden rendben!

Van rajta tűzfal?

Ismeri a tűzfaltelepítés beállítás bukatatóit?

Ha ezekre a kérdésekre a válasz nem, vagy még pluszban a Joomla régebbi verzióit használja, amikhez már nincs frissítés, vagy nem a legmodernebb motorral van ellátva, akkor sajnos előfordulhat, hogy feltörik honlapját.

Persze tudom, a NASA honlapját is fel lehet törni, mondják sokan. És így is van! Csak azzal a különbséggel, hogy egy NASA honlap feltörése presztízs kérdés hacker körökben.

 

Az öné, meg csak egy gyakorlás, próba, hecc!

 

Egy hacker ha rátéved és látja, hogy szinte semmi idő alatt fel tudja törni, akkor megteszi, ha azt látja, hogy ezzel sokat kellene dolgozzon, akkor meg odébb áll.

A kérdés az, mi kerül többe. Az, ha egy/több napig nem üzemel a honlapja, vagy a nettó 10.000-20.000 Ft egyszeri költség?

Ha szeretné a feltörést megelőzni, frissíttesse a honlapját a legmodernebb verzióra.

 

Ne feledje, fontos a honlap, a Joomla védelem!

Ingyenes tippeket olvashat a védelemről és egyéb honlappal kapcsolatos tudnivalókról a http://weboldalkarbantartas.blogspot.hu/ blogunkban!

 

 

Weblap karbantartási blog

Weblap karbantartás, honlap javítás blog
Weblap karbantartás, honlap javítás blog

Rólunk írták

Kedves Puskai Sándor!
Köszönöm, hogy megszabadított a vírus támadástól. Korrektül és gyorsan új, védett Joomla rendszerbe mentette a régi weblapomat, anélkül, hogy bármilyen külső jele lenne a változásnak. Hihetetlen!
Köszönöm.

Üdvözlettel:
Deák Júlia

http://www.deakjulia.hu

Joomla felhasználók

eXTReMe Tracker